BH Desk » Na Ilidži se otrovala dvojica dječaka: Životno ugroženi, sumnja se na ugljen-monoksid
Crna hronika

Na Ilidži se otrovala dvojica dječaka: Životno ugroženi, sumnja se na ugljen-monoksid

Dvoje djece rođeno 2010. i 2011. godine jučer je hospitalizirano na Klinici za pedijatriju Kliničkog Univerziteta u Sarajevu zbog, kako nezvanično saznajemo, trovanja ugljen monoksidom.

Kako nam je potvrdila glasnogovornica Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mersiha Novalić, Policijska uprava Ilidža je jučer oko 17 sati zaprimila dojavu da se u ulici Jahijela Fincija br. 50 na Ilidži u improviziranom objektu za proizvodnju kolača nalazi dvoje djece u besvjesnom stanju.

Riječ je o dvojici dječaka rođenih 2010. i 2011. godine.

Po izlasku na mjesto događa, policijski službenici su konstantovali informacije koje su zaprimili od građana i dječaci su hitno prevezeni na Kliniku za pedijatriju KCUS gdje su hitno hospitalizirani i trenutno se nalaze na intenzivnoj njezi.

Dječaci su životnoj opasnosti.

Uviđaj u ulici Jahijela Fincija obavili su policijski službenici, tužitelj Tužilaštva Kantona Sarajevo, sudski vještak i ekipa “Sarajevo-gas”.

Prema nezvaničnim informacijama, kod dječaka je došlo do trovanja ugljen monoksidom, a zvanične informacije bit će poznate u toku dana.

Izvor: Klix
Najnovije

-----------
BH Desk facebook