BH Desk » MUPZDK : U Zenici uhapšen A-H. S. osumnjičen za pokušaj ubistva
Crna hronika

MUPZDK : U Zenici uhapšen A-H. S. osumnjičen za pokušaj ubistva

MUPZDK – Osoba inicijala A-H.S. (1989) iz Zenice lišena je slobode i procesuirana zbog pokušaja ubistva. Policijski službenici Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I u Zenici su u saradnji i pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) uspješno zadokumentovali spomenuti događaj.

Naime, 14. januara, oko 23.30 sati u Zenici, u ulici Kranjčevićeva kod broja 10, povrijeđana je osoba inicijala H. E. iz Zenice, koja se kretala pješice zajedno s osobom Š. B., kada im je prišla nepoznata osoba, koja je iz jakne izvadila sjekiru i bez ikakvog povoda oštricom zadala udarac oštećenom H. E. u predjelu lica.

Napadač se nakon toga udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni pretrčao ulicu i pobjegao u pravcu željezničke stanice zajedno sa Š. B., te su u ulici “Dr. Abdulaziza Aska Borića” prišli policijskoj patroli i prijavili napad.

Povrijeđeni je potom vozilom Službe hitne medicinske pomoći Zenica prevezen u Kantonalnu bolnicu Zenica radi pružanja ljekarske pomoći, gdje su mu konstatovane teške povrede, usljed kojih je podrvrgnut operativnom zahvatu i zadržan na daljnjem liječenju.

Operativnim radom na terenu došlo se do saznanja da se u vezu s izvršenjem predmetnog krivičnog djela može dovesti  A-H.S. iz Zenice, koji je u utorak lišen slobode.

Prilikom pretresa stana i podrumskih prostorija koje koristi A-H.S. a koji se nalaze u ulici Zije Dizdarevića, pronađeno je hladno oružje i drugi dokazi.

Nakon izvršene kriminalističke obrade i prikupljenih dokaza, osumnjičeni je danas, u jutarnjim satima, predan u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu ZDK.

Inače, osumnjičeni  je odranije poznat policiji kao višestruki počinilac krivičnih djela, saopćeno je iz Odsjeka za odnose sa javnošću MUP-a ZDK.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook