BH Desk » MUP ZDK – Kampanja za odgovorno ponašanje i tokom praznika
BiH

MUP ZDK – Kampanja za odgovorno ponašanje i tokom praznika

Uprava policije Ministarstva unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) najavila je za sutra početak društveno odgovorne kampanje ‘Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja!’, koja će biti realizirana na području cijelog kantona.

Kampanja će biti realizirana uz podršku Razvojnog programa Ujedinjenih nacija u Bosni i Hercegovini (UNDP BiH) i Koordinacionog odbora za kontrolu malog oružja i lakog naoružanja u Bosni i Hercegovini, u okviru projekta ‘Prevencije i smanjenja prisustva nelegalnog oružja u Bosni i Hercegovini’ (PILLAR).

U okviru centralnog događaja u Zenici u TC ‘Džananović’, policijski službenici dijetit će stanovništvu (na štandu od 11 do 13 sati) promotivni materijal i generalno edukovati stanovništvo o opasnosti pucanja u vazduh iz vatrenog oružja što može uzrokovati smrt druge osobe ili za posljedicu imati teške fizičke povrede i psihološke traume.

– Cilj tih aktivnosti je podići svijest stanovništva o opasnosti korištenja vatrenog oružja, kao i da se promoviše odgovorno vlasništvo nad vatrenim oružjem. Tokom kampanje policijski službenici će, u svim gradovima na području Zeničko-dobojskog kantona, dijeliti promotivni materijal stanovništvu s ključnim porukama kampanje i apelovati na njih da se suzdrže od upotrebe vatrenog oružja tokom praznika – saopćila je Uprave policije MUP-a ZDK.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook