BH Desk » Mulalić: Trebaju mi igrači koji će vratiti duh Željezničara, imam obećanje Štilića i Cocalića
Sport

Mulalić: Trebaju mi igrači koji će vratiti duh Željezničara, imam obećanje Štilića i Cocalića

Fudbaleri Željezničara danas počinju pripreme za proljetni dio prvenstva. Novi trener Željezničara Edis Mulalić na prvom zvaničnom obraćanju medijima nakon povratka u klub, kazao je da mu je cilj “vratiti klubu duh Želje”, a kao prvi korak označio je rad na povratku nekadašnjih igrača tima sa Grbavice Semira Štilića, Edina Cocalića i Dialibe Boubacara.

– Treba mi par igrača koji će da tu filozofiju Želje, ona je čudna i lijepa, da je sprovedu u djelo. Kontaktirao sam Štilića i Cocalića, pružili smo ruke za obojicu, Cocalić bi se u ponedjeljak trebao pojaviti. Dialibu želim da pokušam vratiti, dečko je u Turskoj, željan je pomoći. Pričam za tri igrača kojima nisu sredstva bitna, dolaze radi kluba. Ako treba, spavaćemo na terenu da te igrače vratimo u pogon – izjavio je Mulalić na pres-konferenciji.

Istakao je i kako pet igrača nije zadovoljno u klubu i da žele da promijene sredinu. To su Bojo, Mujezinović, Vrhovac, Jurčić i Blažević. Kazao je da respektuje njihov učinak u proljetnom dijelu prvenstva i da želi ponaosob da razgovara sa svakim od njih, dok trojicu koji su pod ugovorima očekuje i na prozivci.

Kada je u pitanju njegov dolazak u Željezničar, kazao je da je dobio poziv čelnih ljudi nakon što je bivši trener napustio ekipu. Naglasio je da je imao i finansijski bolje ponude, ali da je čekao poziv Željezničara.

– Brzo smo se dogovorili, nikakvih prepreka s moje strane nije bilo – kazao je.

Najstariji prvotimac Željezničara Samir Bekrić također se obratio medijima, kazavši da je ponosan što je Mulalić ponovo u klubu.

– On nas je predvodio kao kapiten, usadio nam je u glavu šta znači Željo kao klub. Mi smo ga pratili u stopu, imali smo čast i zadovoljstvo da treniramo uz njega i to nam je pomoglo u karijerama. Postali smo veći profesionalci zahvaljujući njemu – rekao je Samir Bekrić.

Što se tiče plana priprema, Željezničar će prvi dio obaviti u kampu Igmana na Ildiži, a nakon dvije sedmice uvodne faze pripreme će nastaviti u konjicu te u Međugorju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook