BH Desk » Mlada hokejaška reprezentacija BiH na turniru ‘EuroAsia Cup’ u Istanbulu
Sport

Mlada hokejaška reprezentacija BiH na turniru ‘EuroAsia Cup’ u Istanbulu

Mlada hokejaška reprezentacija BiH od 7. do 10. januara odigrat će tri utakmice na pozivnom turniru u Istanbulu.  Pored bh. reprezentacije učestvuju Turska, Bugarska i Kirgistan.

Mladi bh. hokejaši imaju visoka očekivanja i nadaju se da će poljednjih desetak godina vrijednog rada i napredovanja okruniti dobrim rezultatom na ovom važnom takmičenju.  Ovaj tim momaka  predvođen trenerima Nerminom Alićem i Harisom Mrkvom, najkvalitetnije je što je bosanskohercegovački hokej na ledu uspio proizvesti za posljednjih 40 godina od kada se hokej na ledu igra u našoj zemlji.  Stoga su i očekivanja za pozitivnim predstavljanjem na ovom turniru visoka u našoj sportskoj i hokejaškoj zajednici, saopćeno je iz Hokejaškog saveza Bosne i Hercegovine.

Za mladu reprezentaciju BiH odabrani su sljedeći igrači: Adnan Smajlović, Omar Puzić, Arman Dizdarević, Benjamin Vranešić, Emir Viđen, Alen Filipović, Tarik Mrkva, Amar Bajramović, Amar Ferizović, Eldar Mušović, Rijad Pleho, Lut Memić, Amor Šačić, Rijad Vulović, Tarik Krehić, Vasilije Vučinić, Affan Bajramović, Karim Ahmetovski, Muhamed Džinalić, Adi Drnda, Nikko Gaković i Benjamin Šačić.

Inače, turnir je generalna proba pred svjetsko prvenstvo U20 reprezentacija na proljeće ove godine.

Satnica odigravanja utakmica naše reprezentacije po lokalnom vremnu BiH – Turska (7. januara, 20.00 sati), BiH – Bugarska (8. januara, 17.00 sati),  BiH – Kirgistan (9. januara, 10.00 sati).

Sve utakmice će se prenositi kvalitetnim live streamom preko turskog hokejaškog saveza-TBHF.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook