BH Desk » Mirnesa pljačku planirala 250 metara od policije, zapečatili joj stan
Svijet

Mirnesa pljačku planirala 250 metara od policije, zapečatili joj stan

Mirnesa iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Mirnesa je u oktobru, radeći za kompaniju koja je između ostalog obavljala i poslove transporta novca u Stuttgartu, ukrala milion eura. Stavila je novac u crnu torbu i nestala, navodi Bild.

– Danas je njen stan prazan, a policija je promijenila bravu. Na vratima njenog stana visi poruka glavne inspektorice: “Vaš profilni cilindar je zamenjen! Pravi ključevi su kod policije” – piše Bild.

Mirnesa se u ovaj stan uselila na ljeto 2021., a njena komšinica je novinarima kazala da joj se predstavila kao direktorica ekspoziture i da radi od podneva do navečer.

Podsjećamo, Mirnesa iz Busovače digla je cijelu Njemačku na noge zbog krađe više od milion eura iz kompanije u kojoj je radila.

Za njom je u toku potraga, a policija joj danima ne može ući u trag. U Štutgartu je poznata i pod nadimkom Miki, a prije zaposlenja u ovoj kompaniji radila je kao konobarica.

Kako je ranije saopćeno iz njemačke policije, Mirnesa je 14. oktobra ukrala novac kojem je imala pristup kao zaposlena u kompaniji za transport novca. Krađa je uočena isti dan, a policija je odmah započela istragu.

Policija je na zvaničnoj internet-stranici objavila kako za njeno pronalaženje nudi nagradu u iznosu od 37.500 eura.

Izvor: www.bh-index.info
Najnovije

-----------
BH Desk facebook