BH Desk » Mirko Šarović javno upitao: “Jeste li ikada čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana?”
Crna hronika

Mirko Šarović javno upitao: “Jeste li ikada čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana?”

Mirko Šarović komentarisao je  današnje poteze zastupnika u NSRS i ocijenio da  Zakon o visokom sudskom i tužilačkom savjetu RS predstavlja platformu SNSD-a za naredne izbore.

Šarović smatra da je taj zakon koncipiran samo da posluži svrsi “kao bazna platforma za izbornu kampanju koju će SNSD voditi i mi tu ne želimo da budemo saučesnici”.

“Jeste li ikad čuli, bilo gdje da se donosi zakon koji će stupiti na snagu za godinu dana”, upitao je Šarović.

Stava je da ovaj zakon treba poslužiti SNSD-u da dobiju naklonost birača, a nije dio realnog plana i namjere.

“Stručna javnost i istaknuti pravnici su isključeni iz pripreme ovog dokumenta, a zakon je pripremljen u nekim političkim kabinetima. Da je namjera stvarna, u prvom redu Narodne skupštine danas bi sjedili najistaknutiji pravnici i sudije Ustavnog suda”, poručio je lider SDS-a.

On kaže da je namjera SNSD-a u javnosti stvoriti privid da se vraćaju nadležnosti RS.

“Mi jesmo za vraćanje nadležnosti, ali nećemo da učestvujemo u prevarama SNSD-a čiji je cilj samo stvoriti privid vraćanja nadležnosti. Ovim zakon se ne stavlja van snage rad Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH što govori o stvarnim prevarnim namjerama SNSD-a”, kazao je Šarović, dodavši da se obmanjuju građani da im povjeruju da su oni ti koji kao vraćaju nadležnosti a to sve rade samo zbog izbora.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook