BH Desk » Milorad Dodik ne krije ljutnju zbog ministrice vanjskih poslova BiH: “Ne znam šta hoće Bisera Turković, da ambasadori nose u džepu zastavu BiH i čim izađu iz auta da je rašire”
BiH

Milorad Dodik ne krije ljutnju zbog ministrice vanjskih poslova BiH: “Ne znam šta hoće Bisera Turković, da ambasadori nose u džepu zastavu BiH i čim izađu iz auta da je rašire”

Dodik se žurno oglasio nakon odluke Turković.

Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je odluku minstrice vanjskih poslova Bisere Turković kojom se regulira i bliže uređuje se način postupanja zaposlenih u MVP-u BiH i diplomatsko-konzularnim predstavništvima kada su u pitanju poštivanje Zakona o grbu BiH, Zakona o zastavi BiH i Zakona o državnoj himni BiH.

– Niko neće snositi sankcije. Ona to smatra svojom prćijom već odavno. Јedino nadležno mjesto za sprovođenje vanjske politike je Predsjedništvo BiH, a ona tamo više ne dolazi niti može više da učestvuje kao kredibilna, niti kao izvještač – rekao je Dodik.

Dodik je ocijenio da propisivanje ovakve odluke više govori o nemoći, nego o moći.

– Ne znam šta sad ona hoće, da ambasadori nose u džepu zastavu i čim izađu iz auta da je rašire – dodao je Dodik, prenosi RTRS.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook