BH Desk » Manchester City ostvario rekordan prihod
Sport

Manchester City ostvario rekordan prihod

Engleski nogometni prvak Manchester City ostvario je rekordne prihode za sezonu 2020/21. unatoč tome što je veći dio sezone igrao bez navijača na stadionu zbog pandemije covid-19.

“Građani” su zabilježili ukupan prihod od 569.8 milijuna funti za godinu koja je završila 30. lipnja, objavio je klub u godišnjem izvješću, a prenosi Hina.

Dosadašnji rekordni prihod Cityja je iznosio 535.2 milijuna funti zabilježen u 2018/19., posljednjoj kompletnoj sezoni prije izbijanja pandemije.

To je treći put u posljednjih pet sezona da su probili granicu od 500 milijuna funti, a dodajmo i kako su zabilježili dobit od 2.4 milijuna funti.

“Covid-19 nas nije zaustavio, a mi smo nastavili rasti, inovirati i razvijati nove ideje. Nadamo se da će izazovi povezani s pandemijom iz posljednje dvije sezone i dalje jenjavati,” rekao je izvršni direktor Ferran Soriano.

Prihodi kluba na dan utakmica pali su za 98% u odnosu na prethodnu godinu, ali to je nadoknađeno drugim prihodima, prije svega od emitiranja koji su porasli za 56 posto u odnosu na prethodnu godinu na 297 milijuna funta.

Komercijalni prihod porastao je za 10 posto na 271.7 milijuna funti zahvaljujući novim partnerima kao što su Cadbury i AxiTrader.

City je prošle sezone osvojio naslov engleskog prvaka i Liga kupa, stigao je i do finala Lige prvaka, te polufinala FA kupa.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook