BH Desk » Majkama Srebrenice u Potočarima uručeni humanitarni paketi
BiH

Majkama Srebrenice u Potočarima uručeni humanitarni paketi

Članicama Udruženja Pokret majke enklave Srebrenica i Žepa i povratnicima danas je Muslimanska svjetska organizacije “Rabita“ uručila humanitarnu pomoć.

Regionalni direktor ureda Lige muslimanskog svijeta u BiH Abdullah Qari kazao je Feni da je ovo posebna i specifična donacija kojom su nastojali osigurati humanitarnu pomoć za članice udruženja koje okuplja majke Srebrenice.

– Na osnovu zahtjeva Munire Subašić danas smo u Potočare došli da podijelimo 300 jorgana i 70 paketa za korisnice Udruženja. Uvaženi generalni sekretar organizacije Lige musimanskog svijeta prof.dr. Muhamed Al-Isa iskazao je brigu za narod u BiH i za majke Srebrenice zbog kojih smo danas ovdje i potpora koju smo donijeli sa sobom je jedna vrsta učešća. Posljednjih nekoliko dana u koordinaciji sa sarajevskim općinama podijelili smo 800 prehrambenih paketa. Uručit ćemo donaciju i u srednjoj Bosni, a radi se o 550 jorgana – kazao je Qari.

Predsjednica Udruženja Pokret “Majke enklava Srebrenica i Žepa” Munira Subašić kazala je Feni da su pomoć dobile sve članice povratnice.

– Pakete su dobili oni kojima je potrebno, a pogotovo u vrijeme poskupljenja. Moje članice i druge majke koje nisu članice dobile su pakete. Podijeljeno je 70 paketa i 300 jorgana koji će dobro doći u predstojeće zimske dane – istakla je Subašić.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook