BH Desk » Livno uskoro dobiva inovativnu gradsku tržnicu
BiH

Livno uskoro dobiva inovativnu gradsku tržnicu

U okviru projekta Podrška Europske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u BiH u Livno počinje realizacija projekta „Inovativna Gradska tržnica“.

Cilj projekta je povećanje proizvodnje poljoprivrednih proizvoda na lokalnoj razini, osiguranje lakšeg plasmana proizvoda, privlačenje većeg broja proizvođača i kupaca na tržnicu i njihovo povezivanje.

U okviru projekta raspisan je javni poziv za odabir korisnika infrastrukture gradske tržnice (štandovi, rashladne vitrine i aplikacija za upravljanje tržnicom).

Oni koji budu odabrani temeljem javnog poziva ostvaruju pravo na umanjenje naknade za korištenje tržišne infrastrukture u iznosu od 30 posto u odnosu na naknadu utvrđenu po tržišnim cijenama, ostvaruju pet puta godišnje besplatno korištenje štanda za korisnike koji naprave rezervaciju štanda putem digitalne platforme te pristup aplikaciji za upravljanje tržnicom.

Projekt „Inovativna Gradska tržnica“ podržan je kroz projekt EU4AGRI, a radi se četverogodišnjoj inicijativi (2020-2024), koja ima za cilj modernizaciju poljoprivredno- prehrambenog sektora, otvaranje novih radnih mjesta, kao i zadržavanje postojećih i podržavanje oporavka od krize izazvane covidom-19 u Bosni i Hercegovini.

Ukupna vrijednost projekta EU4AGRI, koji financira Europska unija, iznosi 20,25 milijuna eura, a zajednički ga provode i sufinanciraju Razvojni program Ujedinjenih naroda (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).
Najnovije

-----------
BH Desk facebook