BH Desk » Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona: zbog epidemiološke situacije, za još jednu sedmicu produžen zimski raspust
BiH

Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona: zbog epidemiološke situacije, za još jednu sedmicu produžen zimski raspust

Produžen zimski raspust – Krizni štab Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona, koji je zasjedao danas poslijepodne, zbog pogoršanja epidemiološke situacije izazvane pandemijom Covida-19, donio je preporuku za prolongiranje za sedmicu dana početka nastave u drugom polugodištu u školama u kojima se nastavni proces odvija na bosanskom jeziku- potvrdio je Feni ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta tog kantona prof. dr. Spahija Kozlić.

-Mi ćemo postupiti po preporuci Kriznog štaba, jer imamo dovoljno prostora da u potpunosti realiziramo nastavni program do kraja godine. O tome ćemo sutra obavijestiti sve škole- najavio je ministar Kozlić.

S obzirom da je u općinama Žepče i Usora, u kojima je obrazovanje u nadležnosti lokalnih zajednica, drugo polugodište počelo još 10. januara, vjerovatno neće doći do prekida nastavnog procesa, jer se iz istih razloga nastava odvija online.

Katoličkom školskom centru Sveti Pavao u Zenici te Franjevačkoj gimnaziji u Visokom, u kojima je drugo polugodište počelo u ponedjeljak, 17. januara, najavljuje ministar Kozlić, ostavit će se mogućnost da sačine procjenu te nastave s realizacijom započetog nastavnog procesa.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook