BH Desk » Koje povrće je najbolje za detoksikaciju ?
Magazin

Koje povrće je najbolje za detoksikaciju ?

Detoksikacija je popularna već neko vrijeme, a nju će vam preporučiti i velik broj liječnika i nutricionista. Pomoću detoksikacije ćete osloboditi tijelo od štetnih toksina i otpada.

Dobra detoksikacija se temelji na unosu voća i povrća. No, nisu sve vrste voća i povrća jednako učinkovite. Jedno istraživanje američkih znanstvenika otkriva da je najbolja namirnica za detoksikaciju prokulica.

Provjerite kako detoksicirati tijelo svaki dan!

Znanstvenici, čije je istraživanje objavljeno u časopisu Cancer Prevention Research, su proveli istraživanje u kojemu su sudionici bili na različitim programima detoksikacije. Jedna skupina je svakodnevno trebala konzumirati prokulice, a druga skupina je mogla jesti što god je htjela.

Nakon 12 tjedana, znanstvenici su analizirali mokraću i krv svih sudionika. Rezultati su pokazali da je razina toksina bila za čak 61% niža kod osoba koje su svakodnevno konzumirale prokulice.

Prokulice su odličan izvor tiamina, riboflavina, željeza, magnezija, fosfora i bakra, a jako dobar izvor dijetalnih vlakana, vitamina A, C, K, B6, folne kiseline, kalija i mangana.

Prokulice imaju odlična antioksidacijska svojstva, baš kao i ostale vrste kupusnjača, kao što su brokula, kelj, cvjetača i kupus.

Prestali ste pušiti? Detoksicirajte svoje tijelo ovim super namirnicama!

Rezultati ovog istraživanja su preliminarni i potrebnoj je provesti ocjenjivanje od strane vanjskih stručnih suradnika. Znanstvenici ističu da je potrebno nastaviti istraživanje kako bi se ustanovilo na koji točno način prokulice smanjuju razinu toksina u tijelu.

Ako niste ljubitelj prokulica, a htjeli biste iskoristiti zdravstvene prednosti, stručnjaci predlažu da ih konzumirate u obliku smoothijea i pomiješate s omiljenim voćem ili povrćem.

Izvor: centarzdravlja.hr
Najnovije

-----------
BH Desk facebook