BH Desk » Klub Stranke demokratske akcije u Vijeću Grada Zenice traži od Tužilastva provjeru Kasumovićevih navoda
BiH

Klub Stranke demokratske akcije u Vijeću Grada Zenice traži od Tužilastva provjeru Kasumovićevih navoda

Klub vijećnika Stranke demokratske akcije u Vijeću grada Zenica podnio je Kantonalnom tužilaštvu Zeničko-dobojskog kantona krivičnu prijavu protiv nepoznate osobe za koju gradonačelnik Fuad Kasumović tvrdi da mu je u pritvorskoj jedinici predložila da podnese ostavku na mjesto gradonačelnika Zenice, a da zauzvrat dobije “mjesto u Sarajevu koje hoće” i da bude “pušten i oslobođen”.

– Nepoznata osoba je prijavljena za krivična djela iz Krivičnog zakona Federacije BiH “Udruživanje radi činjenja krivičnih djela” i “Primanje nagrade ili drugih oblika koristi za trgovinu utjecajem” – navodi se u saopćenju SDA Zenica.

Kako se dodaje, kao dokaz je priložen video klip Kasumovićevog obraćanja na sjednici Vijeća grada Zenica održanoj 4. januara kada je opisao navodni događaj iz pritvorske jedinice gdje se nalazio tokom istrage za teški kriminal u JP “Zenicatrans-prevoz putnika” Zenica.

Iz SDA očekuju da nadležno tužilaštvo ispita vjerodostojnost navedene izjave i utvrdi identitet navedene osobe.

– Sve upućuje na osnovanu sumnju da Kasumović poznaje tu osobu, koju je identificirao kao policajca koji nije bio na dužnosti, tako da će imati priliku da svoja saznanja podijeli sa istražnim organima – saopćeno je iz SDA Zenica.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook