BH Desk » Kaliopi otkrila kako je nastala pjesma “Bato”: To je bila jedinstvena magija
Magazin

Kaliopi otkrila kako je nastala pjesma “Bato”: To je bila jedinstvena magija

Pjesma “Rođeni”, poznatija kao “Bato”, i nakon 35 godina od objavljivanja budi snažne emocije kod publike. Pjevačica Kaliopi je otkrila kako je ovaj evergreen nastao.

Za Ženski magazin je ispričala kako je njena grupa Kaliopi 1987. godine bila na turneji po tadašnjem Sovjetskom savezu. To je bilo iskustvo koje će zauvijek pamtiti. Oni su svirali dok se legendarni Billy Joel nalazio u koncertnoj dvorani odmah pored njih.

Turneja je trajala gotovo tri mjeseca. Ponekad su imali dva ili tri koncerta u jednom danu zbog ogromnog interesovanja publike.

“Poslije koncerta u Murmansku nismo mogli spavati jer su bile ‘bijele noći’. Moj bivši suprug Romeo Grill je u naletu inspiracije počeo svirati gitaru i raditi na tekstu. Za samo nekoliko sati pjesma ‘Rođeni’ bila je gotova. Kada sam prvi put čula njene taktove, osjetila sam jedinstvenu magiju”, prisjetila se Kaliopi.

Prisjetila se kako joj je Romeo tada rekao da će “Bato” biti prekretnica u njenoj karijeri. I danas je pjevaju mnogi, od mladih učesnika na muzičkim takmičenjima do iskusnih muzičara.

“Ova pjesma je mnogima postala himna. Zapravo, svi se možemo prepoznati u njoj, koliko god naše sudbine bile različite”, kazala je.

Kaliopi smatra da ljudi na Balkanu ne opraštaju uspjeh, ali se ne obazire pretjerano na to.

“Da sam sve vrijeme razmišljala o tome ko mi je pokušao slomiti krila, propustila bih mnoge dragocjene trenutke. Nije važno ko me pokušava srušiti, važno je da još uvijek letim”, navela je.

Izvor: Klix
Najnovije

-----------
BH Desk facebook