BH Desk » Javno poduzeće Mostar bus najavio nove linije i povećanje učestalosti polazaka na postojećim
Biznis

Javno poduzeće Mostar bus najavio nove linije i povećanje učestalosti polazaka na postojećim

Zbog početka naplate parkinga u Mostaru Javno poduzeća Mostar bus najavilo je povećanje učestalosti polazaka na svim linijama, kao i otvaranje novih gradskih linija.

Prema riječima direktora Mostar busa Damira Marića, od 10. siječnja uvodi se sedam kilometara duga nova linija koja će povezati uže središte grada.

Linija će se kretati od bolnice na Bijelom brijegu prema Sveučilištu u Mostaru, dalje Ulicom kralja Tomislava, do vrha Avenije, zatim prema Centru 2, hotelu Eri, Željezničkom kolodvoru, preko Musale i Španjolskog trga do Doma zdravlja. Slijede stanice na Rondou, Trg Tihomira Mišića, Prva osnovna škola i nazad do Rondoa.

Prvi polazak na toj liniji bit će u 6.30 sati ujutro, a posljednji u 20 sati navečer. U vrijeme jutarnje i poslijepodnevne špice polasci su planirani svakih 30 minuta, a u ostalom vremenu svakih sat.

Do kraja prvog mjeseca vožnja na novoj liniji bit će besplatna, a naplata kreće od 1. veljače. Cijena pojedinačne karte u prvoj zoni iznosit će 1,5 marku, a u drugoj 2,1 marku.

Marić je na konferenciji za novinare kazao kako su iza Mostar busa dvije teške godine koje su, unatoč pandemiji, uspjeli završiti u plusu.

U tom razdoblju, dodao je, uređeno je novo sjedište poduzeća na Bišću polju, koje raspolože s 830 četvornih metara uredskog prostora i radioničke površine, a sljedećih dana bit će okončano asfaltiranje 1.500 metara četvornih partera.

– Važno je naglasiti kako smo cijeli taj projekt uspjeli privesti kraju vlastitim sredstvima, bez kreditnog zaduživanja, i uz pomoć nove gradske uprave – istaknuo je Marić.

Direktor Mostar busa dodao je kako je sada u fokusu obnova voznog parka, s obzirom da je prosječna starost autobusa 19 godina, te povećanje kvalitete usluge u javnom gradskom prijevozu.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook