BH Desk » Inspektori Porezne uprave FBiH vršili kontrole na Vlašiću
BiH

Inspektori Porezne uprave FBiH vršili kontrole na Vlašiću

Porezni inspektori, u 22 djelimične kontrole na području Vlašića, otkrili su 11 neprijavljenih radnika, sedam obveznika koji nisu evidentirali promet putem fiskalnih uređaja, jednog obveznika koji nije imao instaliran fiskalni uređaj, kao i tri bez odobrenja za rad, saopćeno je iz Porezne uprave Federacije Bosne i Hercegovine.

Zbog utvrđenih nepravilnosti – zapošljavanja neprijavljenih radnika, neevidentiranja prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanja fiskaliziranog fiskalnog uređaja i rada bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti i uručeno 19 prekršajnih naloga. Ukupni iznos izrečenih kazni je 35.350 KM.

Kontrolu je vršio Kantonalni porezni ured Novi Travnik, a provjeravani su obveznici iz turističko-ugostiteljske i trgovinske djelatnosti.

Inspekcija će nastaviti da nadzire zakonitost poslovanja poreznih obveznika, aktivnosti na sprečavanju sive ekonomije i u narednom periodu, posebno u mjestima koja posjećuje značajan broju gostiju.

Porezni obveznici kod kojih su utvrđene nepravilnosti pozvani su da usklade poslovanje i poštuju zakone kako se ne bi izlagali sankcijama i nepotrebnim troškovima.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook