BH Desk » I u BiH se itekako može: Tvornica luksuznih jahti i kamp prikolica iz Viteza uskoro otvara novi pogon
Biznis

I u BiH se itekako može: Tvornica luksuznih jahti i kamp prikolica iz Viteza uskoro otvara novi pogon

Nakon što su godinama radili u manjoj tvornici u blizini Viteza, gdje su proizvodili najprije jahte, a potom i kamp prikolice, u viteškoj Poslovnoj zoni 96 uskoro će biti otvorena nova i veća tvornica poduzeća “Derubis yachts”.

Na 3.000 četvornih metara zatvorenog i još toliko otvorenog prostora pokušat će, kažu vlasnici Lejla i Denis Kraljević, ispoštovati sve narudžbe za luksuzne kamp prikolice.

Poduzeće će u prvom razdoblju zapošljavati 30 radnika, a valja naglasiti da je kompletna kamp prikolica 100 posto bh. proizvod. Prva bh. kamp prikolica u konkurenciji od 600 izlagača osvojila je priznanja na gotovo svim sajmovima u svijetu na kojim se pojavila.

“Biti kao što smo mi u Australiji bili proglašeni za najbolju kućicu je velika stvar. I među top pet svih izlagača u svim kategorijama. To smo doživjeli i u drugim zemljama, Švedskoj, Norveškoj, Njemačkoj, svi stručni časopisi, ljudi vezani za tu industriju su dali svoju ocjenu”, rekao je Denis Kraljević.

Kraljevića je u BiH dovela ljubav. Naime, prije nekoliko godina oženio je Vitežanku Lejlu, a sa sobom je u ovaj bh. grad donio vještine koje su bh. majstorima dosad bile nepoznate. Tako je prije kamp prikolice, u Vitezu napravljena i prva bh. jahta.

Proizvodnju namjeravaju povećati na 500 jahti i prikolica godišnje, a za im je trebalo proširenje proizvodnih kapaciteta.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook