BH Desk » Hifa – Oil, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, obilježava 20 godina uspješnog poslovanja
Biznis

Hifa – Oil, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, obilježava 20 godina uspješnog poslovanja

Hifa – Oil  d.o.o. Tešanj, najveći privatni distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, obilježila je jubilarnih 20 godina postojanja.

Kroz dosadašnje poslovanje kompanija se suočavala sa mnogobrojnim izazovima težeći ka pronalaženju najboljih i najbržih rješenja u datom momentu.

Upravo ti izazovi su, ističu u Hifa-Oil, ojačali kompaniju da postane ono što je danas na tržištu, a to je lider u distribuciji nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini i regiji. Tokom 20 godina iskustva i kontinuiranog rasta izgrađeno je partnerstvo i povjerenje sa preko 2500 partnera u naftnoj i drugim branšama.

Među ostvarenim rezultatima u proteklom periodu je izlazak kompanije na 10 evropskih tržišta i učešće u distribuciji i uspostavi saradnje sa partnerima na najvećim infrastrukturnim projektima u regionu. Također, Hifa – Oil  je za 20 godina postojanja kroz investicione cikluse plasirala preko 100.000 miliona KM. Osigurano je preko 35 miliona litara skladišnih kapaciteta za avio goriva, mazute, kao i standardna goriva čime se daje doprinos energetskoj stabilnosti unutar države. Preko 800 uposlenih radnika je unutar Grupacije Hifa – Oil i to tek dio onoga čime se u Hifa-Oil, kako kažu, ponose.

Hifa – Oil sa kćerkama kompanijama samo u BiH je u prošloj godini uplatila 93,6 miliona maraka obaveza državi po raznim osnovama.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook