BH Desk » Hapšenje u Doboj Jugu nakon upotrebe vatrenog oružja
Crna hronika

Hapšenje u Doboj Jugu nakon upotrebe vatrenog oružja

U posljednjem izvještaju MUP-a ZDK zabilježen je i jedan sučaj iz Doboj Juga.

Dana 06.02.2022. godine, oko 18,50 sati, u mjestu Mravići, od strane lica Š.E., rođenog 1970. godine, iz Doboj Juga, upotrijebljeno je vatreno oružje-lovačka puška, kojom prilikom su ispaljena dva metka u pravcu lica Š.F., iz Doboj Juga. Nakon ukazane ljekarske pomoći zbog zadobijenih povreda, lice Š.F. je zadržano na liječenju u Općoj bolnici Tešanj.

Policijski službenici Policijske stanice Doboj Jug su pronašli i lišili slobode lice Š.E, te je nad istim zavedena kriminalistička obrada. Prilikom lišenja slobode, od navedenog lica je oduzeta lovačka puška.

Izvršen je uviđaj od strane službenika Sektora kriminalističke policije pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.

Burno i u Kaknju

Dana 06.02.2022. godine, oko 04,00 sati, u ulici Imamovića, od strane dva maskirana lica, uz prijetnju odvijačem i upotrebu fizičke snage, izvršeno je razbojništvo nad I.E., rođenom 1958. godine, iz Kaknja, u porodičnoj kući iste. Nakon što su lica izvršila premetačinu stvari u kući, ista su se udaljila u nepoznatom pravcu. Oštećenoj I.E. je ukazana ljekarska pomoć u Službi hitne medicinske pomoći Kakanj. Izvršen je uviđaj od strane istražitelja Policijske stanice Kakanj, pod nadzorom dežurnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook