BH Desk » Granična policija BiH nastavlja saradnju s veleposlanstvima Austrije i Francuske
BiH

Granična policija BiH nastavlja saradnju s veleposlanstvima Austrije i Francuske

Ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić u utorak je u posjet primio časnika za vezu Veleposlanstva Austrije u BiH atašea Karlheinza Gortana i potpukovnika nacionalne žandarmerije, atašea za unutarnju sigurnost Veleposlanstva Francuske Phillippea Gangloffa, s kojima je razgovarao o sigurnosnoj situaciji u BiH i regiji.

Razgovaralo se, također, o aktualnim sigurnosnim pitanjima, od nezakonitih migracija do drugih oblika kriminaliteta s naglaskom na zajedničku borbu protiv prekograničnog kriminaliteta i operativnu suradnju u hitnim predmetima, priopćeno je iz GPBiH.

Ravnatelj Galić istaknuo je kako ova policijska agencija ulaže znatne napore s ciljem osiguravanja uvjeta što učinkovitije provedbe granične kontrole, te da unatoč problemima s kojima se policijski službenici susreću u svakodnevnom radu bilježi sve bolje rezultate rada u borbi protiv svakog oblika prekograničnog kriminaliteta.

Zaključeno je da će dosadašnja uspješna suradnja između GPBiH i Veleposlanstva Austrije te Veleposlanstva Francuske u BiH biti dodatno unaprjeđena u svim segmentima rada te su dogovoreni i daljnji modaliteti suradnje.

Sastanku su nazočili i pomoćnik ravnatelja GPBiH za organizaciju i operacije Dragan Kulić, načelnik Ureda za profesionalne standarde i unutarnju kontrolu Vladimir Popović i načelnica Kabineta ravnatelja Sanja Pržulj.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook