BH Desk » Goražde: Njemački investitor uskoro pokreće proizvodnju u punom kapacitetu
Biznis

Goražde: Njemački investitor uskoro pokreće proizvodnju u punom kapacitetu

Članovi Vlade BPK Goražde danas su posjetili novoosnovanu kompanija TVC u industrijskoj zoni Vitkovići koja se bavi proizvodnjom medicinskih kreveta i komfornih stolica

Delegacija Vlade Bosansko-podrinjskog kantona Goražde predvođena premijerom  Edinom Ćulovom obišla je  novoosnovanu kompaniju  TVC  u industrijskoj zoni Vitkovići, s čijim je predstavnicima razgovarano o poslovanju i saradnji sa institucijama vlasti.

Nakon što su se članovi Vlade upoznali sa planovima novog privrednog subjekta u BPK Goražde, premijer Ćulov naglasio je kako je izuzetno zadovoljan jer, najavio je, TVC uskoro kreće u prozvodnju u punom kapacitetu.

„U ovoj novoosnovanoj kompaniji koja treba da krene sa proizvodnjom u skorijem periodu, od direktora  smo dobili informaciju da sve ide svojim tokom, da se fabrika kreće u dobrom smjeru.  Ovdje smo da razgovaramo i sagledamo mogućnosti na koji način možemo unaprijediti i dalje razvijati našu saradnju. U ovom kao i u ostalim privrednim subjektima, zainteresovani su za dualno obrazovanje i  djeca su već  uključena u praksu. Navode da nemaju dovoljno odziva u smislu zapošljavanja ljudi, ali se nadamo da će i zapošljavanje ići u željenom pravcu i da će proizvodnja biti uspješna”, kazao je Ćulov.

Kompanija TVC trenutno zapošljava 65 radnika, a  intencije su  nova upošljavanja i povećanje obima proizvodnje.

„Zahvaljujemo se Vladi koja nas je posjetila u našoj novoj kompaniji koja je tek počela s proizvodnjom i nadam se da ćemo u narednom periodu i zapošljavati više ljudi i proizvoditi.  TVC kompanija se bavi proizvodnjom medicinskih kreveta i komfornih stolica i  Vlada nam je mnogo pomogla u vezi upotrebne dozvole za novoizgrađeni objekat kako bismo mogli krenuti s proizvodnjom, a u planu imamo nova upošljavanja sa razvojem proizvodnje. Razgovarali smo i o pojedinim projektima u kojima zajedno možemo učestvovati  i vidjećemo šta nam donosi budućnost”, kazao je v.d. direktora kompanije TVC Merhudin Šišić.

Njemačka kompanija TVC registrovala je istoimenu firmu u Goraždu gdje je započela proizvodnja medicinskih kreveta i funkcionalnog namještaja, podsjeća BiznisInfo.ba.

 

Izvor: www.biznisinfo.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook