BH Desk » Erdogan – Kamate bogate čine još bogatijim, siromašne još siromašnijima
Svijet

Erdogan – Kamate bogate čine još bogatijim, siromašne još siromašnijima

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan poručio je iz Istanbula kako kamata bogate čini bogatijima, siromašne siromašnijima, te najavio kako će razbiti tu mašinu, javlja Anadolija.

Erdogan je u Istanbulu govorio na skupu Stranke pravde i razvoja (AK Parti).

“Naša borba je borba volje za novim razvojem i progresom protiv onih koji žele uništiti civilizaciju koju predstavljamo i spriječiti napredak naše nacije. Naša borba vrijedna je svakog žrtvovanja, i vremena, i imovine, a isto tako i života kada je potrebno”, rekao je Erdogan, te dodao:

“Borba koju vodimo je borba da našu viziju 2053. povjerimo našim mladim ljudima koje žele učiniti mankurtima (robovima) otrgnutim od svojih vrijednosti i prošlosti.”

Erdogan je govorio o ekonomskim kretanjima u Turskoj kao i rastu inflacije te je još jednom poručio kako su glavni uzročnici visoke inflacije visoke kamate, prenose agencije.

“S našim novim ekonomskim programom, brzo se krećemo ka zacrtanom cilju stavljanja Turske među 10 najboljih ekonomija. Kamatne stope čine bogate bogatijima, a siromašne siromašnijima. Prekinut ćemo ovaj ciklus i pustiti naše ljude da ostvare glavni cilj”, rekao je Erdogan, prenosi Al Jazeera.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook