BH Desk » Ekopak potpisao ugovor sa Općinom Tomislavgrad i uveo je u sistem reciklaže
BiH

Ekopak potpisao ugovor sa Općinom Tomislavgrad i uveo je u sistem reciklaže

Operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom u Federaciji BiH – Ekopak  potpisao je ugovor sa Općinom Tomislavgrad o pristupanju te općine u sistem reciklaže. Ugovor su potpisali općinski načelnik Ivan Buntić, direktor JKP-a Tomislavgrad Nikola Krstanović i direktorica Ekopaka Amela Hrbat.

Tako će Ekopak finansirati nabavku dvadeset specijalnih kontejnera za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada. Po nabavci i stavljanju u funkciju kontejnera bit će provedena i odgovarajuća promocija uspostave sistema za odvojeno odlaganje ambalažnog otpada u toj općini, što podrazumijeva i informiranje i edukaciju stanovništa.

Posebna pažnja bit će posvećena aktivnostima za učenike osnovnih škola kao i predškolskoj djeci iz vrtića, u cilju razvijanja svijesti o važnosti upravljanja otpadom.

Načelnik Ivan Buntić izrazio je zadovoljstvo što je Općina Tomislavgrad ušla u sistem reciklaže.

– Naša Općina je prepoznala važnost tog projekta, zadovoljstvo mi je što smo se pridružili općinama u Federaciji BiH koje imaju sistem reciklaže. Ekopak će nam, do kraja januara, isporučiti set specijalnih kontejnera za prikupljanje papira, stakla, plastike i ostalog otpada, a općina i komunalno poduzeće će se obvezati na izgradnju i uređenje mjesta na kojima ćemo postaviti kontejnere – kazao je Buntić.

Zadovoljstvo nije krila ni direktorica Ekopaka Amela Hrbat koja je zahvalila načelniku Općine Tomislavgrad koji je u Ekopaku vidio kredibilnog partnera sa kojim će uspostaviti i razvijati sistem.

– Raduje nas što je Općina Tomislavgrad ušla u sistem reciklaže i što ćemo zajedničkim snaga doprinijeti da ovaj prekrasni grad i općina budu još ljepši i čistiji. Posebno zahvaljujem i našem partneru, skupljaču, firmi Duga iz Širokog Brijega koji će dati doprinos u vidu transporta prikupljenog ambalažnog otpada na reciklažu – kazala je Amela Hrbat.

Kako navodi Press Office Ekopak, kontejneri će biti postavljeni Trgu dr. Franje Tuđmana, kod stadiona HNK Tomislav, kod hotela “Tomislav” te u naseljenom mjestu Latice, priopćeno je iz Općine Tomislavgrad.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook