BH Desk » Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza
BiH

Duga zadržavanja na izlazu iz BiH na nekoliko graničnih prijelaza

Duga su zadržavanja na izlazu iz BiH na graničnim prelazima Velika Kladuša, Izačić, Gradina, Bosanska Gradiška, Bosanski Brod i Orašje.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23:30 do 04:30 sati) saobraćaj obustavlja.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima: Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (Komadinovo vrelo do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na putevima u višim planinskim predjelima, mjestimično ima ugaženog ili raskvašenog snijega na kolovozu, dok je kolovoz u nižim predjelima mokar. Zbog niskih temperatura, na svim vlažnim lokalitetima može se očekivati formiranje poledice.

Upozorava se i na učestale odrone na brojnim dionicama i apeluje na vozače da voze maksimalno oprezno i da na put ne kreću bez zimske opreme.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook