BH Desk » Dragan Lukač se oglasio o kriminalu u MUP-ovima: “Određen broj policajaca iz cijele BiH se “pojavljuje” u aplikaciji Sky”
BiH

Dragan Lukač se oglasio o kriminalu u MUP-ovima: “Određen broj policajaca iz cijele BiH se “pojavljuje” u aplikaciji Sky”

Ministar unutrašnjih poslova RS-a Dragan Lukač kaže da se raspakivanjem aplikacije Sky dolazi do podataka da su u kriminalnim radnjama učestvovali i brojni policijski službenici širom BiH.

Kaže da Ministarstvo unutrašnjih poslova RS intenzivno radi na borbi protiv organizovanog kriminaliteta i koristi trenutne mogućnosti koje su se otvorile raspakivanjem kriptovane aplikacije Sky.

“Nažalost, pojavljuje nam se određen broj policijskih službenika, ne samo pripadnika MUP-a RS-a već i drugih policijskih agencija u BiH, koji su imali određenu saradnju u kriminalnim krugovima. MUP će i dalje nastaviti intenzivno da radi na razbijanju svih ovih kriminalnih grupa”, rekao je Lukač odgovarajući na zastupnička pitanja tokom aktuelnog časa.

Lukač je istakao da će bilo koji pripadnik Ministarstva za koga se dokaže saradnja sa kriminalcima biti priveden i procesuiran.

Raspakivanje kriptovane aplikacije Sky se odvija uz pomoć Europola, a podaci otkrivaju da su neki policajci pomagali i direktno izvršavali krivična djela.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook