BH Desk » Denis Bećirović poslao žestoku poruku Čoviću, hoće li mu dragan odgovoriti? “Ne mogu stranački lideri biti iznad državnih institucija”
BiH

Denis Bećirović poslao žestoku poruku Čoviću, hoće li mu dragan odgovoriti? “Ne mogu stranački lideri biti iznad državnih institucija”

Potpredsjednik SDP-a Denis Bećirović oglasio se na svom zvaničnom Facebooku gdje je uputio poruku lideru HDZ-a Draganu Čoviću.

“Gospodine Čoviću,

Za četiri mjeseca Vašeg drugog predsjedavanja Domom naroda Parlamentarne skupštine BiH zakazali ste samo jednu sjednicu i to na zahtjev pet delegata. Nažalost, ponovo nastavljate s nedopustivom antiustavnom i antiposlovničkom praksom.

Prethodnih mjeseci sam Vam javno i precizno navodio sve pravne akte koji Vas obavezuju da sazivate sjednice najvišeg zakonodavnog organa države Bosne i Hercegovine. Nažalost, Vi očigledno imate poteškoće u razumijevanju jezika ustavnosti, zakonitosti i legalnosti.

Zato ću Vam ovaj put, koristeći se rečenicama iz Vašeg dirljivog nastupa na sjednici Skupštine bh. entiteta RS, poručiti sljedeće:

Čuvajte Poslovnik Doma naroda. Toliko ste emocija iznijeli u vezi s Poslovnikom da vam svi mogu zavidjeti. Molim vas, ostavite otvorena vrata i za održavanje sjednica Doma naroda. Bosnu i Hercegovinu ćete najbolje zaštiti braneći je u državnim institucijama.

Gospodine Čoviću,

Shvatite da su građani Bosne i Hercegovine birali na izborima svoje legalne predstavnike da ih zastupaju u legalnim državnim organima vlasti. Vaš pokušaj višemjesečne suspenzije državnih organa vlasti i organiziranja rasprava u nekim paratijelima koja ne poznaje ustavnopravni sistem Bosne i Hercegovine će prije ili kasnije doživjeti fijasko.

Na kraju, vrijeme je da naučite da državni organi Bosne i Hercegovine ne smiju biti protočni bojler nikakvih stranačkih “lidera”, već centralno mjesto demokratije i odlučivanja, kao što je to praksa i u drugim demokratskim i pravnim zemljama. Dok to ne shvatite stalno ćete biti na stranputici”, naveo je Bećirović na Facebooku.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook