BH Desk » Denis Bećirović bez dlake na jeziku odmah reagovao: “Ne mogu hoteli i kafane biti iznad državnih institucija”
BiH

Denis Bećirović bez dlake na jeziku odmah reagovao: “Ne mogu hoteli i kafane biti iznad državnih institucija”

Denis Bećirović iz SDP-a oglasio se nakon “pregovora” u Neumu.

Njegovu poruku prenosimo u cjelosti.

–  Sastanci predsjednika stranaka ne mogu zamijeniti sjednice državnih organa vlasti. Neum nije glavni grad Bosne i Hercegovine, već Sarajevo.

Predsjednici političkih stranaka koji izvan državnih institucija Bosne i Hercegovine neovlašteno pregovaraju o sudbini naše države Bosne i Hercegovine moraju znati sljedeće elementarne činjenice:

– Glavni grad države Bosne i Hercegovine nije Neum, već Sarajevo. Nedopustivo je o najvažnijim državnim temama raspravljati izvan glavnih državnih institucija Bosne i Hercegovine.

– Ustav BiH ne poznaje sastanke predsjednika stranaka, već isključivo sjednice državnih organa vlasti Bosne i Hercegovine.

– O Izbornom zakonu Hrvatske se ne raspravlja izvan Sabora Hrvatske u Zagrebu, kao što se ni o Izbornom zakonu Srbije ne raspravlja izvan Skupštine Srbije u Beogradu. Zašto i s kojim ciljem se o Izbornom zakonu BiH raspravlja izvan Parlamenta BiH?!

– O Ustavu BiH i zakonima naše zemlje razgovara se u Parlamentarnoj skupštini BiH, a ne u hotelima, motelima i kafanama. Država Bosna i Hercegovina je međunarodno priznata država i ima svoje legalne institucije. Svaka promjena Ustava BiH ili pojedinih zakona mora se dogovarati samo i isključivo u institucijama države Bosne i Hercegovine.

– Niko nema pravo razgovore i dogovore oko izmjene Izbornog zakona države Bosne i Hercegovine bespravno prisvojiti i o njima raspravljati izvan državnih institucija.

– Pomjeranje političke pažnje na razgovore o Izbornom zakonu BiH u Neumu je najobičniji paravan ispod kojeg Milorad Dodik provodi antidejtonske separatističke aktivnosti s ciljem uništenja države Bosne i Hercegovine. To samo naivni političari ne prepoznaju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook