BH Desk » Demokratska fronta jako direktno saopštila: “Nastavak besmislenih pregovora je doprinos Čovićevom čuvanju RS”
BiH

Demokratska fronta jako direktno saopštila: “Nastavak besmislenih pregovora je doprinos Čovićevom čuvanju RS”

Demokratska fronta smatra da je sutrašnji nastavak pregvora zapravo “razgovor o tome kako i na koji način ugoditi Draganu Čoviću i HDZ-u u trenutku dok Narodna skupština RS usvaja antiustavni zakon o formiranju paralelnog VSTV-a, ništa drugo doprinos Čovićevom čuvanju Republike Srpske i formiranju VSTV RS.”

Postavlja se pitanje, nastavljaju iz DF-a, gdje je nestao HDZ-ov ministar pravde Josip Grubeša u trenutku dok vlasti entiteta RS pokušavaju da ugroze integritet najviše pravosudne instance u državi.

“Javnost nije bila u prilici čuti niti jednu riječ od Čovićevog ministra pravde kada je riječ o napadima na VSTV. Umjesto da fokus političkih stranaka sa sjedištem u Sarajevu bude na podrivanju VSTV-a, od lidera pojedinih stranaka, prije svega od NIP-a, slušamo to kako dovode u pitanje mogućnost implementacije izbora ove godine, iako institucija zadužena za provođenje izbora jasno ukazuje da za to ne postoje nikakve zakonske prepreke. Sramotno je što takvi politički lideri političku volju HNS-a postavljaju iznad zakona države”, kazali su iz DF-a.

Međutim, kako daodaju, nešto poput toga uopće ne začuđuje jer samim insistiranjem na nastavku besmislenih pregovora, političke prioritete tzv. HNS-a postavljaju iznad državnih prioriteta.

“Za Demokratsku frontu prioriteti tzv. HNS-a nikada neće biti iznad države. Pozivamo Stranku demokratske akcije da napusti besmislene pregovore i da se fokusiramo na antiustavne aktivnosti formiranja parainstitucija u RS-u, te pozdravljamo poziv Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije, Narodnoj skupštini RS-a da obustave antiustavne aktivnosti”, poručili su iz DF-a.

Tags
Najnovije

-----------
BH Desk facebook