BH Desk » Čapljina: Donirano novo specijalizirano vozilo za djecu s invaliditetom
BiH

Čapljina: Donirano novo specijalizirano vozilo za djecu s invaliditetom

Zbog dotrajalosti i zastarjele tehnologije trenutnog vozila, nabavljeno je novo specijalizirano vozilo koje će značajno pridonijeti učinkovitijim uvjetima prijevoza, kako bi se djeci s invaliditetom i njihovim roditeljima dodatno olakšalo.

Iz Gradske uprave navode da značajan postotak djece u Bosni i Hercegovini ima neku vrstu invaliditeta i kako su upravo oni jedna od najmarginaliziranih i isključenih grupa u BiH.

“Kvaliteta usluga na žalost nije adekvatna za potrebe djece sa poteškoćama u razvoju, posebno u oblasti zdravstva i obrazovanja. Grad Čapljina ulaže mnoge napore u rješavanje ovoga problema te već dugi niz godina trudi se pomoći djeci i olakšati njihovim roditeljima”, naveli su z Grada Čapljine.

Udruga “Zlatno srce”, uz financiranje gradske uprave, vrši prijevoz i povratak učenika od kuće do škole, a trenutno besplatne usluge prijevoza koristi 13 djece koja svaki dan putuju u školu djece sa poteškoćama u razvoju u Mostar.

Gradonačelnik Čapljine Smiljan Vidić uručio je ključeve vozila predstavnika udruge Goranu Jukiću, a vrijednost vozila iznosi 58.500 maraka.

Specijalizirano kombi vozilo s većim brojem sjedišta nužno je i za druge potrebe djece s poteškoćama u razvoju i njihovih roditelja kao što su izvanškolske aktivnosti, izleti i ekskurzije, odlazak na seminare i skupove vezane za udruge djece s posebnim potrebama, priopćeno je iz Grada Čapljine.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook