BH Desk » Čaj od brusnice rješava mnoge probleme: Vaš organizam bit će vam vječno zahvalan
Magazin

Čaj od brusnice rješava mnoge probleme: Vaš organizam bit će vam vječno zahvalan

Prema brojnim istraživanjima u svijetu, brusnica i čaj od brusnice dokazano održava zdravlje cijelog organizma i može produžiti životni vijek.

Osobe koje konzumiraju brusnicu imaju manje ćelijskih oštećenja koje obično nastanu od stresa, a neki sastojci brusnice imaju zaštitne antioksidanse koji mogu pozitivno djelovati na organizam. Osim toga, poznata je činjenica da je ova biljka korisna u borbi protiv raznih uriniranih infekcija i bakterija.

Prema nekim podacima, brusnicu su koristili još Indijanci, a njezine plodove vole jesti šumske životinje poput medvjeda, lisica ili ptica. Bogata je vlaknima, antocijanima, proantocijanidima, vitaminom C, kalijem, kalcijem, magnezijem i drugim mikronutrijentima.

Posebno ukusan i zdrav je čaj od brusnice, koji se koristi u prevenciji i liječenju svih vrsta bakterija. Brusnica pomaže i varenju, normalizira rad digestivnog trakta i dobro se pokazala u preventivi i liječenju gonoreje, artritisa, reumatizma, dijabetesa, zatim bolesti kože, bolesti oka, spolnih organa, štiti jetru, pomaže u smanjivanju upale grla, kod prehlada, kašlja, a pomaže čak i kod kamenca u bubregu.

Brusnica je izuzetno ljekovita biljka, a čaj od brusnice izuzetno ukusan, naročito ukoiko se dobro pripremi. Body.ba vam preporučuje Podravka čaj od brusnice. Ovaj čaj sve je popularniji kod osoba koje brinu o svom zdravlju. Nezaboravna aroma će vas oduševiti, a vaš organizam bit će vam zahvalan. Ono što daje draž ovom čaju je to što zbog sadržaja dijelova bobičastog voća daje slatkasto-kiselkast okus i može se jednako piti topao i hladan, kada djeluje kao pravo osvježavajuće piće.

Izvor: body.ba

 
Najnovije

-----------
BH Desk facebook