BH Desk » Burno u Tešnju: Hapšenja u mjestima Orašje Planje i Tešanjka
Crna hronika

Burno u Tešnju: Hapšenja u mjestima Orašje Planje i Tešanjka

MUP ZDK objavio je posljednji izvještaj u kojem su zabilježena dva slučaja hapšenja iz Tešnja.

Dana 06.02.2022. godine, oko 18,00 sati, u mjestu Orašje Planje, od strane lica Č.A., rođenog 1982. godine, iz Tešnja, izvršeno je ugrožavanje sigurnosti prema licu M.A., rođenom 1964. godine, iz Tešnja.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su lišili slobode lice Č.A. i isto zadržali u prostorijama za zadržavanje, gdje je nad licem zavedena kriminalistička obrada.

Dana 06.02.2022. godine, u 21,25 sati, u mjestu Tešanjka, od strane lica K.M., rođenog 1997. godine, iz Tešnja, izvršeno je nasilničko ponašanje prema licu Š.M., iz Usore.

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su pronašli lice K.M. i isto lišili slobode. Daljnji rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela poduzimaju istražitelji Policijske stanice Tešanj.

Na području Ze- Do kantona dogodilo se još devet saobraćajnih nezgoda u kojim nije bilo povrijeđenih lica, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

Javni red i mir je narušen u šest slučajeva, kojom prilikom je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook