BH Desk » Bosnae-Zelene beretke: Nećemo nikad pristati na izjednačavanje žrtava i agresora
BiH

Bosnae-Zelene beretke: Nećemo nikad pristati na izjednačavanje žrtava i agresora

Udruženje organizatora otpora, veterana rata, dobrovoljaca, prvoboraca i branioca “Bosnae – Zelene beretke” Kantona Sarajevo zalažu se da se, kako navode u saopćenju za javnost, prekine izjednačavanje patriota sa onima koji i danas njeguju ideologiju agresije i uništenja naše države.

– U trenutku kad se Bosna i Hercegovina suočava sa separatističkim politikama i nasrtajima na državu BiH i njen teritorijalni integritet i suverenitet poražavajuće je da postoje i oni mediji koji u takvom trenutku stavljaju svoje privatne i lične interese iznad interesa historije i istine. Svjedočeći napadima na patriote i branioce BiH koji su u momentima agresije stavili sebe u službu bez razmišljanja šta će sutra biti osjećamo moralnu dužnost i patriotsku obavezu da reagujemo na neosnovane napade na ratnog ministra unutrašnjih poslova Bakira Alispahića kao i na njegovu porodicu, imovinu i privatni život.

Nije da nismo navikli da se u pojedinim medijima patriote izvrgavaju ruglu i baca sumnja na sve što su činili za vrijeme krvave agresije, a u kojoj borbi nisu razmišljali o eventualnim i mogućim ličnim gubicima, ali napadi kojima svjedočimo posljednjih dana na ratnog ministra unutrašnjih poslova šalju poruku da izdajnici koji izjednačavaju agresora i branioce ne biraju da dođu do svoga cilja i pomognu separatistima u razgradnji države. Nećemo nikad podržati napade niti pristati na izjednačavanje žrtava i agresora kao ni prihvatiti prekrajanje historije iz perioda agresije. U toku agresije se radilo za državu i njeno stvaranje i očuvanje, niko tad nije pitao šta će dobiti, a šta izgubiti.

U ovim trenucima spominjati crnu listu SAD na kojoj se nalazi Alispahić jer je u toku agresije kršio razna svjetska nametnuta embarga na naoružanje Armiji RBiH i MUP R BiH da spasi narod i državu i uspoređivati sa današnjim crnim listama koje se prave isključivo radi napada na Dejtonski mirovni sporazum, napadima na teritorijalni integritet BiH, a sve je vezano isključivo za korupciju i kriminal, krajnje je licemjerno i zlonamjerno.

Sigurni smo da bi ratni ministar gospodin Alispahić, kako tad tako i sad, stao u odbranu Bosne i Hercegovine ponovo ne pitajući koju će cijenu platiti. Radi toga dajemo svoj glas javnosti da se prekine više izjednačavanje nas patriota sa onima koji i danas njeguju ideologiju agresije i uništenja naše države jedine nam domovine – navode u saopćenju za javnost iz Udruženja  “Bosnae – Zelene beretke” Kantona Sarajevo.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook