BH Desk » BIHAMK – U većem dijelu BiH jutros vlažni i mjestimično klizavi kolovozi
BiH

BIHAMK – U većem dijelu BiH jutros vlažni i mjestimično klizavi kolovozi

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros se saobraća po vlažnom i mjestimično klizavom kolovozu. Iz Bosanskohercegovačkog auto-moto kluba (BIHAMK) posebno skreću pažnju na dionice u višim planinskim predjelima, preko mostova i vijadukta, kao i na prilazima tunelima.

Magla smanjuje vidljivost na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove. Iz BIHAMK-a izdvajaju putne pravce Bihać-Bosanski Petrovac, Bosanski Petrovac-Drvar, Ključ-Sanski Most, autoput Zenica-Tarčin, kao i puteve na širem području Sarajeva, Žepča, Maglaja, Kiseljaka, Viteza, Gračanice i Kalesije. Apelujuju na vozače da, na svim putnim pravcima, voze maksimalno oprezno, obavezno drže odstojanje između vozila i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog radova u tunelu Crnaja na putu Konjic-Jablanica tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf, tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom. U noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu, oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do Mosta Begića i Begovića), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno, jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta, navode iz BIHAMK-a.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook