BH Desk » BIHAMK – Na putevima u BiH saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima
BiH

BIHAMK – Na putevima u BiH saobraća se po mokrim i klizavim kolovozima

U većem dijelu Bosne i Hercegovine pada slabija kiša, pa se vozi po mokrim i mjestimično klizavim kolovozima. Ovako vrijeme pogoduje učestalim odronima kamenja i zemlje na kolovoz.

Frekvencija vozila je umjerenog do pojačanog inteziteta, posebno na prilazima većim gradskim zonama. Vozačima se savjetuje da na svim putnim pravcima budu maksimalno oprezni, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog radova u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) tokom dana saobraća se naizmjenično-jednom trakom, dok se u noćnim satima (23.30 do 04.30 sati) saobraćaj obustavlja.

Zbog radova u tunelu Skela, na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf tokom dana saobraća se naizmjenično, jednom trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) saobraćaj obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela (krug fabrike Metaling).

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Olovo-Kladanj (Olovske Luke), Jablanica-Mostar (dionica od Komadinovog vrela do mosta Begića i Begovića), Doboj-Gračanica (u Klokotnici), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (u mjestu Cerovica).

Zbog aktiviranog klizišta, na dionici magistralnog puta Foča-Goražde (u mjestu Filipovići) saobraća se usporeno-jednom saobraćajnom trakom.

Na graničnim prijelazima Velika Kladuša i Orašje pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine, a na graničnim prijelazima Bosanska Gradiška i Šepak kolona vozila je na ulazu u našu zemlju. Na ostalim graničnim prijelazima zadržavanja su do minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook