BH Desk » BiH: Narednih dana tokom dana proljetne temperature
BiH

BiH: Narednih dana tokom dana proljetne temperature

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuje se pretežno oblačno i sunčano vrijeme sa temperaturama do 18 stepeni, javlja Anadolu Agency (AA).

Jutros je u BiH pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. Lokalno slaba kiša je zabilježena u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Temperatura zraka na Bjelašnici jutros je iznosila minus tri stepena, na Sokocu minus dva, u Bugojnu, Doboju, Jajcu, Sanskom Mostu, Sarajevu, Tuzli i Zenici dva, Banja Luci i Ivan Sedlu tri, Drvaru četiri, Gradačcu, Livnu, Stocu i Trebinju sedam, Mostaru i Širokom Brijegu osam i Neumu 11.

“Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje. Tokom dana povremeno slaba kiša je moguća ponegdje na jugu, zapadu i jugozapadu naše zemlje. Dnevna temperatura od osam do 14 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH (FHMZBiH).

U petak se u BiH očekuje pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. Povremeno slaba kiša je moguća ponegdje u Hercegovini, zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od tri do deset, na sjeverozapadu Bosne do 13, a dnevna od deset do 16 stepeni.

U subotu se, prema prognozi FHMZBiH, očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme uz postepeno razvedravanje. Jutarnja temperatura od četiri do deset, na jugu i sjeverozapadu zemlje do 13, a dnevna od 11 do do 18 stepeni.

Prvog dana u novoj 2023. godini, u većem dijelu BiH očekuje se pretežno sunčano vrijeme. Nešto više oblaka, u jutarnjim satima i prije podne, očekuje u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura od četiri do deset, a dnevna od deset do 16 stepeni.

U ponedjeljak jutro umjereno do pretežno oblačno, uz postepeno razvedravanje tokom dana. Jutarnja temperatura od četiri do deset, a dnevna od 12 do 18 stepeni.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook