BH Desk » Besplatna škola alpskog i nordijskog skijanja za učenike novosarajevskih osnovnih škola
BiH

Besplatna škola alpskog i nordijskog skijanja za učenike novosarajevskih osnovnih škola

Općina Novo Sarajevo i ove godine obezbijedila je besplatnu školu alpskog i nordijskog skijanja za 220 učenika novosarajevskih osnovnih škola na sarajevskoj planini Igman.

Za sve prijavljene učenike alpskog i nordijskog skijanja obezbijeđeni su prijevoz na skijalište i nazad, obuka sa trenerima, oprema za skijanje, ski karta, smještaj ski opreme, čaj, medicinski nadzor i osiguranje, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

Završna utrka u nordijskom skijanju upriličena je 21. januara na Velikom polju, a 130 polaznika škole skijanja obišao je načelnik Općine Novo Sarajevo Hasan Tanović sa saradnicima, koji im je nakon utrke uručio certifikate o završenoj obuci.

Načelnik Tanović potom je obišao i 90 polaznika alpskog skijanja na Malom polju, čija obuka traje do 24. januara.

Ovi projekti Općine Novo Sarajevo omogućavaju da se djeca upoznaju s osnovama skijanja, provedu kvalitetno vrijeme sa svojim vršnjacima, kao i da tokom raspusta borave na Igmanu i čistom zraku.

Obuku u nordijskom skijanju provodi Ski klub „Igman”, dok  JU “Centar za sport i rekreaciju” vrši obuku učenika u alpskom skijanju. Za ove namjene Općina Novo Sarajevo ukupno je izdvojila 35.000 KM, navodi se u saopćenju.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook