BH Desk » Ajla Vojić najbolja sportašica Bihaća u 2021. godini
Sport

Ajla Vojić najbolja sportašica Bihaća u 2021. godini

Članica Kluba borilačkih sportova “FAVORIT BH” Ajla Vojić najbolja je sportašica grada Bihaća u prethodnoj godini. Priznanje je zaslužila osvojenim petim mjestom na Svjetskom seniorskom prvenstvu u kickboxingu – disciplina light contact do 56 kilograma.

– Izuzetno mi je drago što su u Gradskom sportskom savezu prepoznali ne samo moj uspjeh iz prethodne godine, nego i veliko zalaganje i rad. Ovo je definitivno i motiv za još bolje rezultate u 2022. godini. Veliku zahvalu dugujem i svom treneru Rinaldu Pikolotiju, kao i svim klupskim kolegama – rekla je Vojić.

Ajla Vojić je i najuspješnija seniorka u 2021. godini, dok je u muškoj konkurenciji nagrađen Edis Mešić iz Kluba borilačkih sportova “Zino”,  za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu za seniore – borbe k1-75 kg.

Juniorsku konkurenciju nadmašili su također članovi Kluba borilačkih sportova “Zino” Erna Hamulić i Amil Tutić, koji su osvojili srebrenu, odnosno bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu u kickboxingu.

Najbolja sportska ekipa u ženskoj konkurenciji je Judo klub “Una”, čije su članice zaslužile treće mjesto na prvenstvu Bosne i Hercegovine. Bolji od ostalih muških timova bio je Brdsko-biciklistički klub “Daj krug” sa osvojenim drugim mjestom u Premijer ligi BiH u brdskom biciklizmu.

Trener godine je Senad Ćatić iz Kluba borilačkih sportova “Zino”, dok su specijalne nagrade dobili  rukometni delegat EHF/IHF Arijana Vojić, selektor MTB Reprezentacije BIH Adnan Mekić i predsjednik Saveza košarke u kolicima BiH Alaga Pašić.
Najnovije

-----------
BH Desk facebook