BH Desk » 37 godina nakon smrti princeze Diane otkriveno zašto je jednom završila u zatvoru
Magazin

37 godina nakon smrti princeze Diane otkriveno zašto je jednom završila u zatvoru

Vojvotkinja od Jorka i bivša supruga britanskog princa Endrua, Sara Ferguson godinama je bila jedna od najomraženijih članova britanske kraljevske porodice.

Ona se za princa Endrua udala 23. jula 1986. godine u Vestminsterskoj opatiji i sve je na početku ličilo na pravu kraljevsku bajku.

Prije vjenčanja se šuškalo da je lično princ Endru dizajnirao vjerenički prsten i svojoj nevjesti odabrao burmanski rubin kako bi se slagao s njenom crvenom kosom.

Međutim, već pet godina kasnije njihov brak je bio u krizi, a onda je uslijedio i skandal koji do tada nije viđen u britanskoj kraljevskog porodici.

Naime, u avgustu 1992. godine, Daily Mirror je objavio fotografije na kojima se vidi kako američki finansijski menadžer Džon Brajan ljubi i sisa nožne prste Sare Ferguson dok se ona sunča potpuno obnaženih grudi.

Ovo je bio prvi put da je neki član kraljevske porodice viđen u toliko prisnoj i intimnoj situaciji, prenosi Hayat.

Cijela kraljevska porodica distancirala se tada od Sare, a ona i princ Endru zvanično su se razveli 1996. godine, kada je ona ostala bez titule Njenog kraljevskog visočanstva.

Međutim, posljednjih godina su odnosi malo “otoplili”, a mnoge je iznenadila odluka kralja Čarlsa da nakon 30 godina, Sara Ferguson ponovo proslavi Božić sa kraljevskom porodicom.

Vojvotkinja od Jorka je nedavno u emisiji “Šou Keli Klarkson” ispričala zanimljivu anegdotu sa svoje djevojačke večeri 1986. godine.

Naime, otkrila je da su ona i princeza Diana odlučile da se maskiraju u policajce i da su otišli u jedan noćni klub.

– Naravno da idete u noćni klub sa princezom od Velsa… Pa smo sjele i konobar nam je prišao i rekao: Izvinite, ovo je klub članova i to je za zabavu, a mi ne služimo policajcima ovdje.

Bile su toliko ubjedljive da su se uklopile i prevarile ostale posjetioce kluba, ali su i nadležne u klubu ubijedile da su pravi policajci i pokušali su da ih izbace.

Kako se Fergi prisjetila, napustile su klub, a Diana se razotkrila rekavši jednoj ženi da ima istu takvu haljinu koju je dotična obukla.

Sara ju je podsjetila da bi trebalo “da budu policajci”, ali je bilo kasno.

– Tada smo bile uhapšene – objasnila je Ferguson rekavši da je to zato što su se lažno predstavljale kao policija.

– Bile smo u zadnjem dijelu kombija, okrenule smo vjereničko prstenje na drugu stranu. Diana je samo pogledala okolo i vidjela čips sa ukusom dimljene slanine i počela da ga jede – ispričala je vojvotkinja od Jorka

A policajac ispred je rekao ‘Ne možete to da uradite, a onda su na kraju shvatili da smo to bili Diana i ja – pričala je kroz smijeh Sara koja je sve do smrti princeze od Velsa bila njena prijateljica i “saučesnica u nestašlucima”.Izvor: www.oslobodjenje.ba
Najnovije

-----------
BH Desk facebook