BH Desk » 32 KG KOKAINA U Austriji uhićeni državljani BiH, Srbije, Makedonije zbog pljački i dilanja droge
Svijet

32 KG KOKAINA U Austriji uhićeni državljani BiH, Srbije, Makedonije zbog pljački i dilanja droge

Austrijska policija uhitila je danas 13 osumnjičenih dilera, među kojima ima i državljana Bosne i Hercegovine u raciji protiv organiziranog šverca i preprodaje narktorika u Tirolu.

Kako stoji u policijskom priopćenju, riječ je o organiziranoj grupi koja je posljednje dvije godine preprodala 32 kilograma kokaina i preko 100 kilograma marihuane. Pored šverca narkoticima, oni su se bavili provalama u kuće i stanove, kao i iznuđivanjem, prenose ‘Nezavisne novine’.

Prve dojave o ovoj organiziranoj grupi austrijska policija je dobila u proljeće 2022. godine, nakon čega su izveli 13 pretresa, u Innsbrucku, ali i oblasti Kufstein. Kako prenose austrijski mediji, ulična vrijednost samo marihuane, koju su preprodavali, iznosila je 260.000 eura.

Tijekom istrage, policija je primijetila da je riječ o dobro organiziranoj grupi, gdje je svatko imao svoje zaduženje. Jedni su bili kuriri i bavili su se prijenosom robe, zatim su imali svoje ljude, koji su prodavali na ulici, a njih nekoliko je utjerivalo dugove. 

Jedan od vođa grupe je upadao u domove obiteljima dužnika, prijeteći im silom. Uhićeni su dobi između 19 i 50 godina, a potiču iz Bosne i Hercegovine, Albanije, Austrije, Turske, Sjeverne Makedonije, Srbije i Italije.Izvor: www.hercegovina.info
Najnovije

-----------
BH Desk facebook